Instructie

De lessen worden verzorgd door eigenaresse Monique Holwerda en een vast team van fanatieke, ondernemende en enthousiaste instructrices:

  • Aleida Elzinga;
  • Eeuw Martha Fennema;
  • Anna Griet Pompstra;
  • Jeanette de Vries.
Monique Holwerda

Kinderen blij te maken en laten genieten bij de paarden is toch een prachtige baan?
Toen ik zelf nog ‘ponymeisje’ was, is het al begonnen. Ik wilde ‘juf’ worden op een manege. Na het behalen van mijn Paard en Sport diploma in Deurne heb ik een poosje in Zuid-Afrika gewerkt om paarden op te leiden en uit te brengen op wedstrijden. Een leuke ervaring maar mijn voorkeur ging meer uit naar het lesgeven. Na 9 jaar bij maneges gewerkt te hebben ben ik in 2015 gestart met Manege Grut yn ’t Lyts.

Eeuw Martha Fennema

Ik ben Eeuw Martha Fennema en ben 25 jaar. Ik woon samen met mijn vriend in de Triemen. Na het behalen van mijn Orun-diploma ben ik aan de slag gegaan op Manege Grut yn ’t Lyts. Elke zaterdagochtend ben ik te vinden op de manege.

Al kleinmeisje ben ik begonnen op een bonte Shetlander Rixt. Deze pony was erg ondeugend en heeft mij geleerd dat ponyrijden gaat met vallen en weer opstaan.

Na mijn eerste Shetlander Rixt, heb ik nog op verschillende pony’s gereden en later op paarden. In het begin deed ik zowel wedstrijden in dressuur en springen en nu alleen nog spring wedstrijden.

Mijn paarden train ik op de boerderij bij mijn ouders. Elk jaar fokken wij op de boerderij een veulentje om die later ook weer uit te brengen op wedstrijden.