Leren paardrijden voor jong en oud

Manege Grut yn't Lyts

Manegebedrijf in De Triemen

Op onze FNRS manege worden diverse paardrijlessen gegeven en bieden we pensionstalling aan. De manege beschikt over een grote binnen rijhal van 40 x 80 mtr. We geven rijlessen aan kinderen en volwassenen in de disciplines dressuur en springen. Ook organiseren we met regelmaat FNRS wedstrijden en buitenritten.

Onze paarden en pony's

Op onze manege werken we met onze eigen paarden en pony’s. Voor de lessen worden de paarden en pony’s door ons personeel ingedeeld. Er wordt onder andere gekeken naar de ervaring en het niveau van de ruiter zodat het manegepaard en of pony daar goed bij aansluit.

Aangesloten bij FNRS

Gekwalificeerde manege
Manege Grut yn’t Lyts is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS). Ruitersportcentra die zijn aangesloten bij de FNRS voldoen aan strenge eisen op het gebied van onder meer accommodatie, veiligheid, verzekeringen, kennis, kunde en dierenwelzijn. Kwaliteit, veiligheid en een ruim aanbod van uitstekende ruiteropleidingen vind je op een FNRS Ruitersportcentrum.

FNRS Ruiterpaspoort
Het FNRS Ruiterpaspoort geeft toegang tot alle FNRS Ruiteropleidingen. Het is een landelijk erkend registratiebewijs van je rijvaardigheidsniveau en staat voor opleidingen op niveau. Je kunt bij een FNRS Bedrijf genieten van de paardensport in een veilige omgeving.

Veiligheid op de manege
Stichting Veilige Paardensport zorgt voor uitgifte van het veiligheidscertificaat. Het veiligheidscertificaat garandeert dat een FNRS Ruitersportcentrum voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Er wordt gekeken naar de veiligheid van de accommodatie, maar ook naar dragen van een veiligheidshelm, gediplomeerde instructeurs, onderhoud aan zadels en hoofdstellen en ongevallenregistratie.