Groepsles kinderen

In kleine groepen van maximaal 6 ruiters worden er groepslessen gegeven, van maandag t/m zaterdag. Ruiters zadelen zelf het paard/pony op en/of af, buiten het lesuur om.

Wij werken met themalessen, zo kun je denken aan dressuur, springen, houding en zit of proefgericht. Op deze manier blijven de lessen afwisselend voor zowel de ruiters als de instructeur.

Voor meer informatie of aanmelden: 06-33918539

Gewichtslimiet

Omdat wij niet met grote paarden werken maar uitsluitend met pony’s en al wat oudere grote pony’s, hanteren wij vanaf 1 januari 2023 een gewichtslimiet van 75 kilo. Dit om eventuele blessures van de pony’s zoveel mogelijk te beperken. Wij verwachten dat ouders/verzorgers en jeugdige ruiters hier zelf respectievelijk mee om zullen gaan. Alvast bedankt voor jullie begrip en medewerking.

Wachtlijst

Helaas hebben veel manege bedrijven te maken met een wachtlijst voor nieuwe ruiters. Er zijn ontzettend veel enthousiaste kinderen welke graag zouden willen leren paardrijden. Het aantal manege bedrijven is de afgelopen jaren ontzettend afgenomen. Dit heeft mede te maken met de hoge onderhoudskosten en het vele werk wat het toch met zich mee brengt. Het is lastig voor de huidige bedrijven om voor ieder kind een moment te vinden hem of haar van deze sport te laten genieten. Hierdoor ontstaan wachtlijsten. Voor beginnende ruiters bieden wij het Bixie & Friends programma. Via deze weg leren zij de basis en kunnen zij zodra er plek vrij komt in de reguliere lessen doorstromen.

Privé les

Een privé les kan gereden worden op zowel je eigen paard/pony of op één van onze paarden. Tijdens een privé les kun je zelf aangeven waar je graag mee aan de slag wilt.

Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Vrij rijden (pony huren)

Zelf een uurtje lekker aan de slag met je favoriete pony? Dat kan, in de schoolvakanties is het mogelijk om in de ochtenduren een pony te huren (alleen op maandag t/m vrijdag). I.v.m. de veiligheid staan wij het niet toe om dan te gaan springen.

Voor meer informatie of een afspraak: 06-33918539.

(Let op: vrij rijden is zonder toezicht en geheel op eigen risico)